Billedgalleri
Gastronomisk Håndbog af Ali-Bab / Henri Babinski
Varebeskrivelse
Hardback med papkassette fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck fra 1975, 1096 sider
Fotografisk genoptryk af den danske 1. udgave fra 1944.
Originaltitel: Gastronomie pratique
Oversat til dansk af Herman Dedichen
Bogen er i god stand. Papkassetten har brugsspor.
vægt ca 2.000 gram
Gastronomisk Haandbog - kulinariske Studier - med en grundig Gennemgang af alle franske Vines Historie, Fremstilling, Aargange og Behandling
Ali-Bab (pseudonym for franskmanden Henri Babinski (1869-1931)) rejste omkring århundredskiftet over hele verden som minengeniør. Det fik ham til at kaste sig over madlavning i fritiden og efterhånden også til at beskæftige sig videnskabeligt med kogekunstens fysiologi. Han samlede opskrifter, raffinerede dem og satte dem ind i en sammenhæng. Det blev i 1907 til en hel lille bog, som stadig voksede, kom i nye udgaver og endelig i sin 5. udgave i 1919 var vokset til det kæmpeværk, der nu er kendt under sin forfatters pseudonym "Ali-Bab" en gastronomisk bibel på linie med Brillat-Savarins "Smagens fysiologi" eller Escoffiers store kogebog.
Brugerprofil
Du skal være logget ind for at se brugerprofiler og sende beskeder.
Log indAnnoncens metadata
Sidst redigeret: 22.4.2025 kl. 09:14 ・ Annonce-ID: 9299557