Billedgalleri
(1/5)
Alto da Lousa Beira Interior DOC Reserva Tinto 2020
Til salg140 kr.
Beskrivelse
Vin og spiritus, Alto da Lousa Beira Int DOC Reserva Tinto 2020, Attraktiv, fyldig og frugtrig. Aromaen kommer fyldigt frem efter smagning, en god oplevelse. Længelevende. 4.0 Vivino.
Karakteristik:
DOC, vingård tæt på Castelo Branco, ved overgangen mellem bjergmassivet og forlandet. Lavet på Touriga Nacional, Rufete, Cabernet Sauvignon og Syrah, på magre jorde.
Druerne høstes manuelt i 15 kg kasser og mostudtrækningen sker nænsomt og med omsorg for at undgå oxidering. Gravitativ klaring over 18 timer efterfulgt af gæring ved 16-20 grader og lagring i nye og brugte franske egetræsfade.
Flot mørk rubinrød. Indbydende let aroma der forstærkes markant ved gensmagning. Frugtrig. Fast og god syre, med meget delikat aroma. Længelevende og forførende. En vin der vinder og vinder ved gensmagning. Serveres ved ca. 17ºC. Passer godt til (kraftige) kødretter, kraftige grønsagsretter med ost, vildt, middelkraftige oste, grill/barbecue. Alk. 13,5% Restsukker 0,5 g/l.
Alto da Lousa, Cova da Beira (Beira Interior, DOC)
Cova da Beira udgør en væsentlig del af Beira Interior vinområdet med i alt 16.000 ha DOC-areal. De to andre regioner, Pinhel og Castelo Rodrigo, betegnes oftest som Beira Alta, grundet beliggenheden i højlandet, hvilket fører til markant anderledes betingelser for vinfremstillingen.
I Cova da Beira dyrkes vinene i lavere højde, i et mere middelhavspræget klima og mere nedbør. Vinområdet er relativt stort, med få vingårde, særligt i den østvendte del. En del god vin produceres omkring byen Fundão der ligger tæt på det store bjergmassiv Serra da Estrela.
Druerne og jordbunden er oftest sammenlignelig med Beira Alta’s vinområder, og vinene er sammenlignelige med hensyn til intensitet, duft, vedholdenhed, og smag.
Cova da Beira’s vine er særdeles gode køb, og har oftest lang holdbarhed.
Bemærk: Knappen til at vise den fulde beskrivelse har kun en visuel effekt.
Lokation
Annonce-ID | 5930040 |
---|---|
Sidst redigeret | 21.2.2025 kl. 12:02 |