’Kogebog for by og landhusholdninger’., Maria Rasmussen., emne: mad og vin
Udgivet af Busch & Wisbech, 1900. FØRSTEUDGAVE. 280 sider. Indbundet i halvlærred, med rygtitel i guld.
Bogen er noget slidt på ryg og front, men ingen løse sider. SJÆLDEN! GOTISK SKRIFT!
Bogen indeholder over 700 anvisninger til at koge, bage, desserter, stege og sylte og henlægge og salte til tilberedning af forskellige drikkevarer, slagtning, mejerivæsen, middagsanretninger og meget mere.
Man kan lære at lave oksekøds eller hønsekødssuppe med kød og melboller som vor mormor gjorde fra bunden. Eller risengrød eller måske øllebrød til morgenmad med flødeskum (dog kun hvis det er søndag).
Kager til kaffen: Æblekage med tvebakker og pyntet med piskefløde, desserter som: rombudding, fromager, forskellige typer is m.m.
Oksesteg og flæskesteg hvor man får gode råd til tilbehør og servering, hakkebøffer med løg og brunsovs, hvordan man laver haresteg, steger andesteg (der steges som man steger gås), tilberedning af dyreryg, den gode kartoffelmos m.v.
Hvordan man renser, og steger en rødspætte-filet.
Hvordan man laver pålæg og leverpostej til madpakken.
Hvordan man slagter et svin og udnytter det så godt som man kan.
Lær at lave hyldebærvin og forskellige cremer og meget, meget andet.
Forsendelse til GLS-Pakkeshop, kr. 45,-
- Titel
- ’Kogebog for by og landhusholdninger’.
- Forfatter
- Maria Rasmussen.
- Kategori
- mad og vin