Løse tæpper hører ikke længere til på gulvet. I hvert fald ikke kun. De skal op på væggen, det ved alle! Men vidste du også, at du nemt og billigt kan lave dit eget übercool vægtæppe, der giver baghjul til selv de mest trendy modeller fra fancy interiør-shops? Følg vores enkle step by step guide her.
Løse tæpper er nu mere populære end nogensinde. Tæpper med lang luv har været borte i en årrække , men nu er de tilbage igen. Lige nu hitter især kelimtæpper og ryatæpper - og ikke bare til gulvet. Nu kan du sagtens hænge dine fine tæpper op på væggen.
Et fedt tæppe er ofte i prikken over i’et. Det samler din indretning - og så skaber det bare noget hygge. Jeg har masser af løse tæpper hjemme hos mig - på gulvene OG på væggene. Tæpperne på mine gulve har grafiske mønstre – jeg har ryatæpper med enkelt mønster og blød luv og et vaskeægte retro-rya i den skønneste olivengrønne farve. Tæpperne på væggen - dem laver jeg selv
På DBA er der masser af tæpper til salg. En hurtig søgning viste, at udvalget er stort både i farver, størrelser og prisklasser. Jeg faldt over de smukke Beni Ouarain tæpper på DBA . Tæpperne er i luksusklassen - men sådan et vil jeg gerne eje en skønne dag..
Du kan dog nemt lave dit eget ryatæppe af genbrugsgarn. Det er ikke svært - men tager lidt tid. Jeg har netop lavet to vægtæpper. Et stort tæppe i ombré-look med helt hvidt øverst og så mørkere og mørkere farver nedad og et andet mindre tæppe. Det er holdt helt i blålige toner med en simpel trekant i midten af tæppet. Følg guiden herunder, så kan du fint eksperimentere med farver og mønster.
Du skal bruge:
Garn eller garnrester
Hæklenål
Saks
Målebånd
Skridunderlag
Nål med stort øje til at sy tæppet fast omkring din pind
Sådan gør du:
Klip skridunderlaget i den størrelse du ønsker
Husk 10 centimeter ekstra til ombuk i toppen
Læg garnrester ved siden af skridunderlaget og planlæg farveovergangene i dit tæppe
Klip garnet i stykker a 17 cm - og læg dem i den rækkefølge, de skal bruges
Fold et garnstykke på midten, så der dannes en løkke. Brug næklenålen til at trække løkken halvt igennem. Spred løkken og kom de to ender ind i løkken og træk til knuden strammes
Der skal klippes en hel del garn. Påregn at skulle klippe ekstra garnstykker efterhånden, som du kommer frem.
Sy ombukket omkring en bambuspind eller lignende pind, når du er færdig
Brug en lædersnøre som ophæng.
Psssst: Hvis tæppet skal hænge på væggen, kan du nøjes med at lave hver anden række på skridunderlaget. Det er rimeligt tæt - og det bliver du glad for, når du først er i gang, idet det halverer din arbejdstid.
Hvis du bruger garnrester i dit tæppe, så planlæg lidt fremad med garnresterne, så det ikke ser så brat ud, når du løber tør for en rest.
Herunder kan du se et par billeder fra processen – og ret hyggeligt at nørkle med i den mørke tid.
Slut med tæppebombning af inspiration herfra. Jeg håber, du har fået lyst til at gå i gang med dit eget ryatæppe. God fornøjelse med arbejdet.
/Anne